Kindercoaching

Kinderen hebben de toekomst! Daarom is het voor Horstink Arbeidsrecht & Coaching essentieel om ook met kinderen te werken, variërend van jonge kinderen tot pubers. Het gaat om kinderen die begeleiding kunnen gebruiken om weer lekker in haar of zijn vel te zitten. Kinderen die een duwtje in de rug of een luisterend oor nodig hebben zodat ze weer in hun kracht staan.

Na een vrijblijvende kennismaking, vindt een intake-gesprek met het kind en de ouder(s) plaats. Het heeft de voorkeur dat beide ouders aanwezig zijn bij de intake, maar noodzakelijk is dit niet. De volgende consulten vinden plaats met alleen het kind. Na afloop kan een terugkoppeling plaatsvinden met de ouder(s), echter alleen indien het kind dit wil. Dit heeft uiteraard te maken met de vertrouwensband tussen kind en begeleider. Afhankelijk van de hulpvraag in combinatie met de wensen van het kind, kan een therapeutisch dan wel coachend traject worden opgesteld. De werkwijze kan zeer uiteenlopend zijn, variërend van bijvoorbeeld sport en spel, tekenen, energetisch werk, bach bloesems. In het contact met het kind is respect en gelijkwaardigheid crusiaal. Verder wordt oprecht geluisterd naar het kind zodat hij/zij wordt gehoord.
Wij begeleiden bijvoorbeeld;

  • hooggevoelige kinderen en hoogbegaafde kinderen;
  • kinderen die druk en of onrustig zijn omdat ze bijvoorbeeld last hebben van te veel prikkels;
  • kinderen die faalangst hebben, te weinig zelfvertrouwen hebben en daardoor te weinig voor zichzelf opkomen;
  • kinderen die juist te veel voor zichzelf opkomen en mogen leren dit te doseren;
  • kinderen die moeite hebben met het leven op zich of het leven moeilijk begrijpen;
  • kinderen met nare ervaringen/gebeurtenissen (zoals het overlijden van een dierbare, echtscheiding, incest, seksueel of lichamelijk misbruik). De verwerking zorgt ervoor dat het kind weer in zijn eigen kracht en vreugde kan staan;
  • kinderen die last hebben van lichamelijke ongemakken waar geen medisch aanwijsbare oorzaak en of kernoplossing voor te vinden is. Denk aan eczeem, allergieën, astma, langdurige vermoeidheid. Meestal is het een manier waarop het lichaam iets duidelijk wil maken en is het de truc dit te verstaan;
  • weerbaarheidstrainingen; individueel en in groepsverband. Doel is kinderen zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel weerbaar te maken. Kinderen leren hun grenzen aan te geven (fysiek en mentaal), zodat ze sterker worden (met name emotioneel en mentaal; ik ben niet bang, ik kom voor mezelf op) en weten wat ze willen (spiritueel) . Link: Zie weerbaar.info.